Nyheter


  • Kommentarer: 0
  • 19 June 2018 09:37
  • i Generelt
  • av Maren
  • Besøkende: 3973
  • Sist redigert: 19 June 2018 13:16

Åpning av Budalens nye infopunkt - Skogly

Nærmere 60 år har gått siden budalsstolen ble avbildet under Stortingets julebord og fortsatt er det et håndverksprodukt som har blitt viden kjent og som budalingene kan være riktig så stolte av. Budalsstolen og håndverkskulturen som ligger et budalshjerte nært er en kulturarv mange er kjent med, men Budalen har også andre skatter som er verdt å fremme. Budal kirke, Storbekkøya museumsseter, historien om Anne Olsdatter, Blåola, og for å ikke glemme de utallige turmulighetene både sommer og vinter, er alle en opplevelse i seg selv.

Budalen besitter en flott natur og et rikt kulturliv som innehar et stort uforløst potensial for verdiskapning. Turismen i Budalen har vært lite organisert og for å gjøre noe med dette har Budal Bygdeutvikling den siste tiden jobbet med å utvikle et informasjonsknutepunkt, som skal være bemannet i sommermånedene. Dette vil føre til en større satsing på turisme, og være viktig for å kunne tiltrekke seg turister fra og utenfor bygda/kommunegrensen. Et informasjonsknutepunkt vil i så måte være en fin mulighet for formidling av alle bygdas attraksjoner og muligheter. Likedan vil det være en fin markedsplass for lokale håndverksprodukter og bøker med lokal forankring. Det er her jeg kommer inn! Navnet mitt er Maren Moan Horg, fyller 25 år i disse dager, halvt haukbygg og halvt lundamosbygg, bosatt ved Gaulas bredder, nærmere bestemt Lundamo. Når jeg ikke vender blikket ned i studiebøkene, er det turer i skog og mark som opptar min fritid, i tillegg ligger gammeldansmusikk mitt hjerte nært og bassgitaren er aldri langt unna. Som født inn i en familie hvor gleden over å oppsøke fjellet og naturen opptok mye av tiden, ble Budalsfjella et naturlig utfartssted i mine barne- og ungdomsår. Nå ser jeg  fram til å videreformidle disse turmulighetene. Jeg minnes godt den følelsen jeg fikk når man fikk øye på hyttene, og jeg og mine to eldre brødre la på sprang for å komme først frem. Kaffe og mat var også en naturlig del av turopplevelsen og ekstra stas var det å kunne kvittere seg inn i hyttebøkene. De verdiene jeg fikk gjennom dette, er noe jeg ikke ville vært foruten og ønsker at flere kan få ta del i. Personlig tror jeg et godt bygdefellesskap gir enkeltmennesket noen verdier man eller ikke ville fått, og som er verdt å ta vare på. Så det å kunne bidra, både faglig og personlig, til å opprettholde, forsterke og utvikle verdiene som bygdesamfunnet i Budalen gir, ser jeg på som utrolig givende. Selv føler jeg med heldig som får tilbringe sommeren min, midt i hjerte av Budal sentrum.

Dette er et prosjekt, som sammen med resten av prosjektgruppa, skal bygges stein for stein. Jeg vil i første omgang gjennomføre en større evalueringsrunde for å kartlegge hva Budalen innehar av ressurser og verdier per i dag. Deretter vil jeg undersøke hvilke muligheter det gir, før jobben blir å fremme, synliggjøre og formidle alle bygdas attraksjoner og muligheter - så følg med! 

Før det hele settes i gang er det på sin på plass med en aldri så liten åpningskveld.

Offisiell åpning av informasjonsknutepunktet blir FREDAG 22.JUNI KL. 17:30-19:30 ved Skogly. 
Her vil det bli servering av blant annet kaffe og bløtkake. Alle, unge som gamle, er hjertelig velkomne. 

 

Skulle du imidlertid dukke opp noen spørsmål, så bare ta kontakt.

Jeg kan nås på mobil: 90776205 eller e-post: budalinfopunkt@gmail.com

Del ...
  • Facebook